Chitara acustica este facuta pentru acompaniament. Deoarece are corzi de metal care sa aiba rezonanta ea este folosita pentru a acompania o melodie cu ajutorul acordurilor. Poate fi folosit si ca instrument solistic dar cel mai folosit este pentru acompaniament. Trebuie sa distingem termenii de chitara clasica si chitara acustica. Chitara clasica are o constructie diferita. Cutia de rezonanta este mai mica iar corzile sunt din nailon. Este folosita in principal ca instrument solistic. Tehnica este total diferita.
Sa incep prin a va da cele mai importante acorduri.
Do major
Re major
Mi major
Fa major
Sol major
La major
Si major
Fa # major
Sib major
Aceste acorduri trebuie studiate si stiute foarte bine pentru ca ele sunt baza pe care vom cladi. Le studiati in mai intai in formula asta : I-IV-V-I (de ex. do major- DO-FA-SOL-DO). Acelas lucru pentru toate gamele. Exersatile in fiecare zi pentru ca baza trebuie sa fie solida. Exersati jumate de ora o ora doua ore cat timp aveti la dispozitie dar sa le exersati in fiecare zi!
Acum va intrebati cu ce ritm sa le studiati... Parere mea este ca ritmul nu trebuie invatat adica eu sa stau sa va explic de cate ori in sus si de cate ori in jos. Ritmul trebuie sa fie auzit. Si se poate auzi deoarece bataia in jos si bataia in sus au culori muzicale diferite. Adik suna diferit. Cand dai in jos pe corzi suna intr-un fel cand dai in sus pe corzi suna in alt fel. Ritmul trebuie descoperit de catre voi! Dar o sa va ajut! Mai jos va arat ce ritm trebuie sa folositi pentru a exersa aceste acorduri. De ce va las pe voi sa il descoperiti. Pentru ca aveti ureche si vreau sa va dezvoltati auzul si simtul ritmic. Dar trebuie sa ascultati multa muzica ca sa puteti distinge diferite ritmuri si sa le aplicati. Cand descoperiti un ritm luati chitara langa voi si incercatil pana va iese apoi studiati-l ca sa va intre in reflex.
No comments:
Post a Comment